Suntem la un telefon distanță pentru o ofertă de pret!

Ghid debransare CMTEB (fosta RADET) - E-constructinstal.ro

Ghid debransare CMTEB (fosta RADET)

Va prezentam cateva idei principale pe care trebuie sa le cunosteti inainte de a hotara cum veti executa o instalatie de incalzire pentru apartament cu o centrala termica murala. Este foarte dificil pentru o persoana care nu cunoaste aproape nimic despre acest domeniu sa faca o alegere potrivita in privinta instalatiei de incalzire.

Legislatia care reglementeaza instalarea unei centrale termice

Primul lucru cu care va confruntati este legislatia, veti afla ca nu puteti face dumneavoastra aceasta instalatie, ci numai firme autorizate pentru montajul centralelor termice. Aceste firme pot executa montajul instalatiei de incalzire, cu radiatoare, tevi si centrala termica, practic toata instalatia mai putin alimentarea centralei termice cu combustibil gazos. Aici este necesara alta firma care trebuie sa fie autorizata de catre ANRE. Executia fara proiect nu se poate face asa ca firma trebuie sa detina si autorizate pentru proiectarea instalatiilor de gaze naturale. Nu uitati de debransarea CMTEB (fosta RADET).

Pasii pe scurt:

  • Proiect debransare CMTEB (fosta RADET)
  • Instalatie gaze naturale – firma autorizata ANRE (proiect si executie)
  • Instalatie incalzire – firma autorizata pentru montaj echipamente consumatoare de combustibili gazosi (centrala termica)

Alegerea echipamentelor: Centrala termica

Este obligatoriu la apartamente de bloc centrala termica cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. La apartamente din vile nu este recomandat sa montati tiraj natural si camera deschisa de ardere, chiar daca exista cos de la vechea soba. Montajul unei centrale cu tiraj natural si camera deschisa de ardere implica multe dezavantaje fata de o centrala cu tiraj fortat si camera etansa (conditii speciale de suprafata vitrata si volum, prize de aer efectuate spre exteriorul cladirii, cos de fum autorizat etc.).

Capacitatea centralei termice de furnizare a apei calde:  

Producerea de apa calda menajera depinde in principal de puterea termica a centralei termice si se masoara prin debitul obtinut in litri/minut la o diferenta de temperatura intre apa rece din retea si apa calda de la robinet de  30 – 35  grd.C . Cu cat puterea centralei termice este mai mare cu atat debitul de apa calda menajera va fi mai mare , si astfel numarul de consumatori simultani , mai mare. Este bine de stiut ca debitul maxim al unui robinet este de 10 – 11 l/min , iar la o para de dus de 7 – 8 l/min . De aceea, pe timp de iarna, pentru 2 consumatori simultani (1 dus si 1 robinet) puterea centralei trebuie sa fie cel putin 28 – 30 KW.

Pentru un confort sporit din punct de vedere al producerii de apa calda menajera, exista posibilitatea ca pe langa centralele termice care produc apa calda in regim instant, sa alegem centrale termice cu boiler incorporat. Cu cat volumul de apa calda stocat este mai mare cu atat confortul si utilizarea mai multor consumatori simultani creste .

Pentru debransare CMTEB (fosta RADET), proiect si executie instalatie gaze si instalatie incalzire apelati cu incredere la specialistii E-CONSTRUCTINSTAL.