Suntem la un telefon distanță pentru o ofertă de pret!

Bransamente Gaz si Instalatii Gaze: Cu ce servicii te ajutam?

Pachetul standard

2899 lei 2599 lei (tva inclus)

Detalii

Executie instalatie gaze naturale

70 – 150 lei (tva inclus) / ml

Detalii

Executie coloana separatie gaze naturale

150 – 310 lei (tva inclus) / ml

Detalii

Elaborare proiect

950 lei (tva inclus)

Detalii

Montare kit detector de gaze naturale

600 lei (tva inclus)

Detalii

Verificare / Revizie Instalatie gaz

Verificare 160 lei / Revizie 270 (tva inclus)

Detalii

Verificare / Revizie Instalatie gaze asociatie proprietari

Verificare 35 lei (tva inclus) / apartament

Revizie 80 lei (tva inclus) / apartament

Detalii

Bransamente Gaz si Instalatii Gaze: Cu ce servicii te ajutam?

  Instalatii gaze, lucrări tehnice complexe oferite de E-ConstructInstal.ro se evidențiază în special în lunile reci de iarnă, când menținerea caldă a casei este crucială pentru a proteja atât bunurile cât și persoanele din interior. Gazul natural este o sursă eficientă de energie, cu un randament foarte bun. O sursă versatilă, are posibilitatea de a alimenta atât centrala termică cât și aragazul sau cuptorul.
  Cu toate acestea, el poate fi și sursa unor probleme cu consecințe grave în cazul în care nu sunt realizate lucrări de calitate iar întreținerea periodică este neglijată. Scurgerile de gaze pot deteriora calitatea aerului, pot produce incendii și chiar explozii. Este important să înțelegeți cum funcționează sistemul dumneavoastră de încălzire pe gaz pentru a preveni apariția acestor probleme la instalatii gaze. Iar periodic este necesară nu numai întreținerea centralei termice sau a boilerului, dar și a întreg sistemului de alimentare cu gaz al locuinței dumneavoastră.

  Atunci când vorbim despre instalatii gaze ne referim la sistemul de conducte din casa dumneavoastră, folosit pentru a transporta gazul natural din conducta principală de alimentare la consumatorii din casă. Sistemul este alcătuit din ramificații care se duc individual la câte un singur consumator din locuință. Astfel, dacă aveți un aragaz și o centrală termică veți avea două ramificații distincte, câte una pentru fiecare aparat.
  Sistemele de conducte se bazează pe presiune pentru a furniza gaz natural, fiind cunoscut faptul că gazul curge de la presiunea mai mare la presiunea mai mică. După ce gazul natural este extras, el se deplasează de-a lungul unui sistem de țevi asemănător unei autostrăzi pentru a ajunge în sistemele de distribuție ce în final aduc gazul în locuințele individuale. Gazul circulă de la conductă principală în casă – sau altă clădire – pe o conductă de serviciu, pe care compania de gaze naturale o va întreține.

Ce reprezintă lucrările de bransamente gaz pentru instalatii gaze?

  Instalatii gaze pentru lucrări de bransamente gaz reprezintă legătura fizică realizată între o conducta de gaz existentă, amplasată pe domeniul public, și firida aflată la limita proprietății tale. Aici se realizează reglarea și măsurarea debitului de gaze naturale ce intră spre consumatori. Toate instalațiile și echipamentele aflate în aval față de branșament sunt în responsabilitatea clientului, iar instalațiile și echipamentele aflate în amonte de branșament sunt în responsabilitatea companiei care furnizează gazele naturale.
  Înainte de intrarea în casă, gazul trece printr-un regulator de presiune pentru a își reduce presiunea. Astfel, presiunea gazului va fi doar un pic mai mare decât presiunea aerului atunci când porniți aragazul sau orice alt consumator, astfel încât gazul va ieși din arzător în unitatea de încălzire și va putea fi aprins. Menționăm faptul că gazul metan este incolor și inodor, dar pentru identificarea facilă a scăpărilor acesta are în componență aditivi odoranți, numiți generic mercaptani.

  Bransamente gaze se realizează doar pe baza unui proiect tehnic. Acesta va include atât materialele folosite cât și traseele optime, de la branșament la punctul sau punctele de consum finale. Un aspect important in proiectarea branșamentelor de gaze este asigurarea siguranței clădirii și a oamenilor. Conductele trebuie să fie proiectate și poziționate astfel încât sa reziste la presiuni ridicate, ele trebuie să fie izolate împotriva coroziunii. De asemenea, trebuie luate in considerare și riscurile de incendiu sau explozie.
  Proiectarea branșamentelor de gaze trebuie să ia in considerare toate aspectele legate de mediu. Conductele trebuie sa fie amplasate astfel încât să minimizeze impactul asupra mediului si sa evite zonele cu importanță ecologică. În plus, proiectarea branșamentelor de gaze trebuie să ia in considerare și aspecte economice. Conductele trebuie sa fie amplasate astfel încât sa minimizeze costurile de construcție si întreținere, iar proiectul trebuie să fie rentabil din punct de vedere economic.

De ce sunt necesare lucrările de instalare gaz într-o locuință sau întreprindere?

  Instalare gaz este un proces esențial pentru orice locuință, clădire comercială sau construcție cu caracter industrial. Gazul natural este o sursă de energie versatilă care poate fi utilizată pentru scopuri domestice, ca de exemplu gătitul și pregătirea apei calde menajere precum și industriale, ca de exemplu alimentarea mașinilor și utilajelor industriale. Instalarea unei conducte de gaz presupune o serie de etape care trebuie urmate cu atenție, pentru a ne asigura că sistemul va funcționa în parametri optimi.
  În cazul în care avem în vedere un sistem existent ce trebuie îmbunătățit, este esențial să se înceapă cu evaluarea acestuia. Aceasta va include inspecția conductelor, a aparatelor specifice, a sistemului de atenționare și a sistemului de ventilare. Funcție de situația găsită în teren se procedează la înlocuirea elementelor care nu funcționează în parametri cu unele noi, având în vedere că normativele privitoare la instalațiile de gaze naturale sunt stricte și trebuie respectate.

  Instalare gaz trebuie făcută de o firmă acreditată, implicațiile din punct de vedere al siguranței fiind extreme. De fapt, aceasta instalație are cel mai mare potențial de a genera accidente grave, din acest motiv fiind tratată cu maximă seriozitate. După montarea conductelor și consumatorilor, acestea se verifică și sunt supuse testelor de presiune și etanșeitate, pentru a fi siguri că sistemul a fost corect proiectat și executat. În cele din urmă sistemul se racordează la rețeaua de gaze, urmând o nouă verificare a acestuia.
  Funcționarea lui în siguranță și cu maximum de eficiență va ține accidentele sub control și ne va ajuta să plătim sume mai mici pentru consumul de gaze. Instalarea gazului este o operațiune complexă ce necesită personal calificat, cu experiență și cunoștințe specializate. De aceea este foarte important să alegeți o companie care vă poate oferi garanția că respectă toate normele de siguranță și reglementările în vigoare.

instalatii gaze
bransamente gaz
instalare gaz