Suntem la un telefon distanță pentru o ofertă de pret!

Instalatii termice - E-constructinstal.ro

Montare calorifer

Manopera montare calorifer – 500 ron/calorifer

Prin montare calorifer, se înțelege alimentarea radiatorului la circuitul tur/retur al instalației, refacerea legăturilor pentru robineții tur/retur în cazul radiatoarelor existente, și poziționarea acestora pe perete în cazul radiatoarelor noi.

Montare centrala termica

Manopera montare centrala murala – 850 ron

Montajul centralei termice presupune prinderea centralei pe perete, realizarea legaturilor pentru evacuarea gazelor arse in exterior(nu include carotarea peretului), trasarea circuitelor tur/retur, apa rece si apa calda menajera.

Racordare punct apă caldă

Manopera racordare punct apă caldă – 250 ron/punct

Prin punct de apă caldă menajeră se înțelege alimentarea cu apă caldă a unui consumator (ex: chiuvetă, cadă, etc.) sau interceptarea unei instalații existente care alimentează unul sau mai mulți consumatori.

Materialele aferente instalării centralei/caloriferelor nu sunt incluse in pret. Putem veni in sprijinul Dumneavoastra cu solutia completa prin intermediul partenerilor nostri  Crego.ro.

Servicii suplimentare

ServiciuPret
Debransarea radiatoarelor existente din reteaua CMTEB100 ron/buc
Refacere legaturi/racorduri radiator existent100 ron/buc
Clatire instalatie prin purjare (prin circuitul instalatiei)250 ron
Consultatie (durata 30 minute)200 ron/buc

Ce tip de centrala sa alegem?

Cererile clientilor variaza in momentul in care se solicita montarea unei centrale termice.

Incalzirea locuintei cu centrale termice pe gaz reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de incalzire. Atunci cand alegem centrale termice pe gaz trebuie sa tinem cont de eficienta energetica,de randamentul lor, de capacitatea de furnizare a apei calde, de sistemul de informare si diagnoza, de modul de instalare, de design, dar si de perioada de garantie.

Variantele cele mai uzuale de centrale termice existente pe piata sunt urmatorele:

 • Centrala termica in condensatie;
 • Centrala termica cu tiraj fortat (conventionala);

Pentru a monta o centrala termica in condensatie sunt recomandare urmatoarele reguli de baza:

 • Caloriferele vor fi de joasa temperatura : radiatoare de joasa temperatura sau pardoseli radiante. Pentru a beneficia de functionarea in condensatie pe toata durata anului, caloriferele se dimensioneaza pentru o temperatura de retur mai mica de 60 °C.
 • Se va evita folosirea oricaror dispozitive care determina reincalzirea apei de retur la intrarea in centrala termica;
 • Reglarea se va face prin sonda exterioara sau prin alte dispozitive (de exemplu prin termostat de camera) care permit reglarea automata permanta a temperaturii de tur a centralei termice in condensatie in functie de necesarul de caldura. O sonda de ambianta si programarea incalzirii si apei calde  menajere imbunatatesc performanta sistemului.

De ce montam o centrala termica cu tiraj fortat?

 • eficienta termica mare : 90-109 %, astfel aceste centrale termice pe gaz cu tiraj fortat produc mai multa caldura si apa calda menajera;
 • flexibilitate fata de spatiile de montare: bucatarii, bai, debarale, pivnite etc;
 • echipamente compacte;
 • centralele termice pe gaz au emisiile reduse de noxe;
 • centralele termice pe gaz cu tiraj fortat functioneaza cu accesorii minime: tubulatura dubla pentru admisie aer proaspat / evacuare gaze arse;
 • siguranta in exploatare si functionare;

Recomandam ca pentru parcurgerea alegerea eficienta a unei centrale termice sa apelati la specialistii E-CONSTRUCTINSTAL.